Robin De Lille

1ste plaats - Lijsttrekker

Ik ben Robin De Lille, 27 jaar en geboren en getogen Middelkerkenaar. Ik woon in de Krokodiele, niet ver van de recent afgebroken watertoren. Ik behaalde mijn master politieke wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en studeerde tevens af als leerkracht geschiedenis en biologie aan Howest in Brugge.

Ik werk momenteel als OKAN-leerkracht en vervolgschoolcoach in het KTA Brugge. OKAN staat voor onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers. Dit houdt in dat ik Nederlands geef aan anderstalige kinderen die nieuw in België zijn, en hen ook opvolg in hun verdere loopbaan in het reguliere onderwijs.

Ik ben er van overtuigd dat als de mens binnen honderd jaar nog op een gezonde, aangename planeet wil leven, er vandaag actie ondernomen moet worden.

Recent ben ik verkozen tot lijsttrekker van Groen Middelkerke. Wat mij overtuigd heeft om voor Groen te kiezen is voornamelijk de klimaatproblematiek. Ik ben er van overtuigd dat als de mens binnen honderd jaar nog op een gezonde, aangename planeet wil leven, er vandaag actie ondernomen moet worden.

In Middelkerke zijn er een aantal zaken die duidelijk anders en beter kunnen. Ik wil vooral inzetten op beter openbaar vervoer, een betere ondersteuning van mensen die daar nood aan hebben en vooral niet meedoen met de scheldpartijen die de gemeenteraad maar al te vaak ontsieren. Positieve en constructieve voorstellen doen, en die ook proberen te realiseren: daarvoor gaan we!